24 marraskuuta 2011

Jotain ostettua ja itse tehtyä

Kävimme viikko sitten muutaman työkaverin kanssa Tampereen kädentaitomessuilla. Ihanaa katseltavaa ja jotain ostettavaakin...Kuten vanhoja kirjan kansia, taulunkehys varustettuna kivoilla klipseillä, mattamustaksi maalattu pitkulainen puutarjotin.
Koruja oli tarjoilla paljon. Tämän Palonin perhosrannekorun hankin. Koru on pyörän sisäkumista valmistettu ja minusta siinä on fiilistä.Perhosissa on ylipäätään fiilistä!
Minulla on huomenna vapaapäivä ja tänään pääsin töistä hyvissä ajoin. Niin sitten innostuin tekemään muutaman kaulakorun. Lähtökohtana oli messuilta tarttunut idea, mutta loppujen lopuksi, yhden tehtyäni, päädyin tekemään jotain ihan muuta. Minulla oli pussillinen viime kesänä lempikirjakaupastani ostamia puuhelmiä ja nyt sain ne kivasti hyödynnettyä. Koruista tuli epäkeskoja, ihan tarkoituksella.
Minun pitäisi vielä tänään ommella arpajaisvoitto tyttären koulun myyjäisiin. Lupauduin tekemään joulusukan valkoisesta pellavasta, jonka täytän joulumakeisillla. Ajattelin tehdä pitkävartisen sukan joka on malliltaan kapeahko, ei ihan suora, vaan hieman mutkitteleva ja levenevä.

Lukemisena on tällä hetkellä, kirjastosta lainaamani Imbi Pajun Torjutut muistot. Tarkoitus on myös lukea Sofi Oksasen Puhdistus. En tiedä luenko heti perään vai myöhemmin. Mutta jos iloisempiin kirjoihin mennään, voin kertoa, että 12-vuotiaani yllätti minut täysin. Hän kyseli Montgomeryn Anna-kirjoista! Ja minä kasasin hänelle pinon hyllystä. Nyt on meneillään.Annan nuoruusvuodet. Hän totesi kirjan olevan parhaiden kirjojen joukossa, mitä hän on lukenut. Hän lukee yleensä fantasiakirjallisuutta ja  isänsä tapaan Harry Pottereita englanniksi.
Seuraavaksi katson, mitä Anu Harkki tekee kirjan kansilla ja sitten ompelemaan sukkaa...

2 kommenttia:

  1. Ihana lukea 12-vuotiaasi kiinnostuneen Annoista. Toivon omakin tyttäreni lukevan niitä sitten joskus (mielestäni se, että pikkueskarilaiseni tykkää Lindgrenin Marikista ennakoi hyvää myös Annan kannalta. :)).

    Korujen tekeminen on mukavaa. Nyt tekisikin mieli ostaa puuhelmiä.

    VastaaPoista
  2. Selvähän se, Marikista on luontevaa siirtyä aikanaan Annaan!
    Puuhelminauhan tekeminen on hauskaa ja helppoa, eikä kovin aikaa vievää. Juttelin eilen tokaluokkalaiselleni, että voitaisiin tehdä yhdessä hänen ihanalle opettajalleen puuhelmet joululahjaksi.

    VastaaPoista