11 maaliskuuta 2012

Lukemisia ja kuulumisia

Meillä on hiljaista, mitä nyt David Bowie soi taustalla. Jäi soimaan, kun mies lähti töihin. Lapset ovat Helsingissä. Kävivät eilen tätinsä kanssa kaupunginteatterissa katsomassa Kolme iloista rosvoa. Pian kuulen kuulumiset!
Eilen minulla oli aikaa lukea Katja Ketun Kätilöä, samalla kun valvoin pesukonetta, ettei vedet nouse viemäristä ylös. Ongelma oli ilmeisesti korvausilmaventtiilissä .Arvanette asiantuntemukseni tason...ei siitä sen enempää. Ongelma näyttäisi poistuneen itsestään sään lauhduttua.
Me olemme nyt majailleet uudessa huoneessamme viikon ja miehen työhuone valmistunee lähiaikoina. Tytöt jakavat nyt yhteisen huoneen, johon kuuluu vaatehuone. Ratkaisu vaikuttaa toimivalta. Huoneessa on riittävästi tilaa molemmille. Olemme jakaneet tilan keskeltä Lundioilla ja pienemmän puolelle sijoittuu vaatehuone, josta  saa lisää leikkitilaa. Kuopus leikkii siellä kavereidensa kanssa ja vetää liukuoven kiinni. Lelut ovat Ikean vedettävissä muovilaatikoissa, jotka aikanaan halusin vaatteiden säilytystä varten. Nyt siellä on tyttöjen vaatteet ja lelut, järjestyksenpito on helpompaa.
Hiihtolomaviikon aikana sain luettua Colm Tóibínin Brooklynin. Alusta alkaen pidin kirjan tunnelmasta. Kirjan päähenkilö irlantilaistyttö Eilis lähtee työn perässä valtamerilaivalla Amerikkaan, Brooklyniin kauppa-apulaiseksi. Eletään 1950-lukua. Kirjan keskeisiä teemoja ovat, mikä on sopivaa ja mikä ei. Kirjassa on hiljaisen rauhallinen tunnelma. Tunnen kokoa ajan, että Eilis selviytyy ja tekee oikeita ratkaisuja. Kirjoittaja vie tarinaa eteenpäin niin että minulla on turvallinen ja levollinen olo. Toki kirjassa on myös epämiellyttäviä asioita ja erityisen epämiellyttäviä henkilöitä, joita kirjailija tuo niin lähelle, että puistattaa.
Kirjan loppuratkaisusta on oillut keskustelua täällä blogimaailmassa. Minusta Eilisin ratkaisu oli vaihtoehdoista paras mahdollinen.


Hyvää alkavaa viikkoa!
ps. Tulin  lisäämään Hesarin mainoskilpailun kuvan, joka on minusta suorastaan nerokas. Hyppäsi näköjään ylös.


4 kommenttia:

  1. Kiva kuulla, että sinäkin pidit Brooklynista ja Eilisin ratkaisusta :)

    VastaaPoista
  2. Muistan, mitä kirjoitit kirjan loppuratkaisusta. Haasteita on edessä joka tapauksessa, mutta Eilisillä on hyvä asenne.

    VastaaPoista
  3. Ihanaa, että pidit Brooklynistä. Olen aivan samaa mieltä kirjan lopusta. Se oli paras mahdollinen ja uskon sen tuovan Eilisille suuremman onnen kuin mitä se toinen vaihtoehto olisi ehkä tuonut.

    Mitä olet pitänyt Kätilöstä?

    Tuo alkuun pompannut mainos on mainio... Minä ensin jo ajattelin, että matkaatteko New Yorkiin. :) David Bowiesta pidän minäkin. <3

    VastaaPoista
  4. Joo, ehdottomasti näen Eilisin Brooklynissa.
    Kätilö on kiinnostava, rikasilmeinen kirja, erilainen.
    Teippasin tuon mainoskuvan seinälle. Haluaisin kyllä kovasti nähdä vapaudenpatsaan ja käydä Brooklynissa!
    David Bowie <3

    VastaaPoista