13 joulukuuta 2010
Tykkään pakkasaamuista, siitä kun hämäränhyssyssä haen lehteä laatikosta ja lumi narskuu tossujen alla. Keittiössä on liesikuvun edustalla kylmä. Kun katsoo ylöspäin, huomaa, että liesikuvun "poistoputki" on jäässä! Kukahan menis meidän vintille kurkkaan, mikä eriste fuskaa...
Viime aikoina olen tehnyt raivausta, huone kerrallaan. Tyttöjen huoneet on nyt käyty läpi ja täytyy sanoa etten ole koskaan vähentänyt tavaraa kerralla niin paljon kuin nyt huoneistaan. Laitoin molemmille tytöille valkoiset lakanat ja yksinkertaiset Ikeasta ostetut valkoiset torkkupeitot, joita saavat vastedes käyttää myös päiväpeittona. Ajatus on, että sänky on helppo pedata, vähän kuin olis kermavaahdolla kuorrutettu!
Meillä on paljon kirjoja, laitoin kirjoja vähän uudella tavalla hyllyyn ja yhden ikeasäkillisen vein varastoon. Vielä on projektia jäljellä. Ja se mihin tavarat autotallista ja varastosta viedään, on kokonaan toinen projekti.
Viikonloppuna leivoin suklaataatelikakkua
Ohje on vanhasta Deko lehdestä v.2006 (Marras-Joulukuu)
Suklaa-taatelikakku
ainekset:
250 g kivettömiä taateleita ( olen käyttänyt Pirkka merkkisiä, mukavan pehmeitä ja helppo paloitella)
3 dl omenamehua
1 dl fariinisokeria
1 dl kidesokeria
200 g voita tai margariinia
2 munaa
3 ja puoli dl vehnäjauhoja
2 tl vanilijasokeria
2 tl leivinjauhetta
100 g rouhittua tummaa suklaata ( rouhin isolla kokkiveitsellä )
ohje:
Paloittele taatelit. Laita kattilaan mehu ja sokeri ja lisää taatelit. Keitä hiljalleen sekoittaen 10 minuuttia, Soseuta esim. sauvasekoittimella. Lisää rasva kuumaan taateliseokseen ja anna jäähtyä. Lisää taikinaan ensin munat ja vatkaa hyvin. Lisää sitten toisiinsa sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi rouhittu suklaa.
175 astetta ja n. 50 min. Halutessasi voit tehdä kuorrutteen: Maustamatonta tuorejuustoa 200 g, johon lisätään tomusokeria n. 2 dl, 2 tl vanilijasokeria ja puolikkaan sitruunan mehu.
Vaihtoehtoisesti kakun voi paistaa yksittäisannoksina muffinivuoissa.
♥ Joulunodotusta
jk. Luin Liza Marklundin joulutarinan. Lämmin ja suorasukainen kirjailijan tyyliin, ennenkaikkea lämmin. Lisa Marklund on kirjojensa kansissa, mutta minä näen lukiessani häntä, Helena Bergströmin ilmeikkäät kasvot, jotka olen nähnyt Marklundin kirjoihin perustuvissa elokuvissa.
Kuvat ovat hassussa järjestyksessä, blogger ei ollut tänään kaverini.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Suklaataatelikakku on taatusti maukas ja uskon että suklaa tuo kivan makuelämyksen. Mieheni kanssa harjoitellaan tällä hetkellä 99% tumman suklaan syömistä, vaatii pientä totuttelua, mutta on maukas.
VastaaPoistaMarklundin kirjoja en ole lukenutkaan, laitankin nimen korvantaakse :)
En tiennytkään, että noin vahvaa suklaata on saatavilla, haluan ehdottomasti kokeilla.
VastaaPoistaSuklaa löytyy Stockmannilta ja merkki on Lindt excellence :) Maukkaita hetkiä :)
VastaaPoistaJos keksit ratkaisun niille varaston ja autotallin kamoille, niin laitapa vinkkiä. Olisin kiitollinen tiedosta ... ;-) (Nimim. Samasta riesasta kärsivä)
VastaaPoistaJuha: Jos keksin ratkaisun, kerron kyllä, ehkäpä toinen varasto :)
VastaaPoista