24 lokakuuta 2013

Pietarissa osa 2.

Pietarista olisi paljon kerrottavaa. Haluatteko kuulla, millaista on kulkea metrolla Pietarissa. Minä kerron.
Sunnuntaina päätämme käydä Dostojevskin kotimuseossa, syödä blinejä ja tutustua muutamaan metroasemaan, joita Mondon oppaassa suositellaan.
Museo sijaitsee sopivasti Dostojevskaja aseman lähellä, kuten myös blinipaikka. Punaisella linjalla on toinenkin kiinnostava asema, mutta kauempana. Ajelemme ensin sinne.
Sunnuntain metrossa on rauhallista. Penkit ovat samalla tavoin keskikäytävälle päin kuin elokuvissa, New Yorkin maanalaisessa. Matkustajat näyttävät olevan sunnuntaiaamuna enimmäkseen vanhempaa väkeä.
Eräs mies näyttää ahdistelevan naista. Nainen vaihtaa istumapaikkaa usemman kerran. Sivusta katsova toinen mies ottaa ahdistelijaa rinnuksista kiinni ja tilanne rauhoittuu aika pian.
Kuvittelin ennakkoon, että liukuportaat ovat huikean pitkät, mutta erehdyin. Ehkä lapsen näkökulmasta olisivat, mutta minusta vain jonkin verran pidemmät kuin Helsingin metrossa.  No, kokemusta on vain muutamasta asemasta, voihan olla toisinkin. Metrokartta näyttää selkeältä ja liikkuminen helpolta. Lipunmyyjältä ostetaan kolikko, jossa on kirjain M. Kolikko avaa portin, jotta päästään eteenpäin. Asemat ovat siistejä ja... Olemme ymmärtäneet ettei kuvata saisi, muutama muukin rikkoo sääntöjä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti