31 tammikuuta 2012

Kokeiluja

Tein juuri postauksen. Teksti hävisi, kuvine kaikkineen. Aiheena oli viikonloppuna aloitettu muovimaton virkkaus. Sinnikäs ja monivaiheinen yritys, johon aikaa kului suhteettomasti lopputulokseen nähden. Toki tiedämme, että harjoitus tekee mestarin. Toisaalta on syytä miettiä mihin haluaa rajallisen oman aikansa käyttää : ) En vielä tiedä, miten maton tarina jatkuu ja jatkuuko se.
Eilen tein banaanikakkua mikrossa. Ohje löytyi Mia Öhrnin & Claes Karlssonin kirjasta Sockerkakor. Kirjan löytyi joku vuosi sitten Tukholmasta, Åhlensin kirja-alesta.
Banaanikakun maku oli yllättävän hyvä. Kostea, kinuskinen (fariinisokerin ansiota) ja banaani maistui hyvin.
Vierastarjottavana en kakkua ajattelisi, mutta kiva välipala koululaisille ja kavereilleen se oli. Kakku meni hetkessä! Sanottakoon vielä, että olen enneminkin perinteisen kahvikakun ystävä, mutta piristävä kokeilu, ehdottomasti.

Banaanikakku mikrossa

100g voita (sulata mikronkestävän vuoan pohjalle)
1,5 dl fariinisokeria
2 munaa ( vatkaa munat ja sokeri)
2 banaania (muussaa haarukalla)
1,5 dl vehnäjauhoja (sekoita ja lisää kuivat aineet)
2 rkl vanilijasokeria
1 tl leivinjauhetta





 750 wattia n. 8 min.

Hyvää alkavaa helmikuuta!

ps. Lisään vielä mieheni äskeisen kokeilun: Mies sulatti yhden annoksen tikkuperunoita mikrossa ( 1min.), laittoi sitten oliiviöljyä pannulle ja paistoi perunat, päälle merisuolaa myllystä. Maku oli onnistuneen mehukas. Ihan tuli mieleen lapsuusajan mehukkaat uppopaistetut ranskalaiset, joskin meillä ei ranskalaisia juurikaan harrastettu vaan ihan kuoriperunoilla kasvoin.

2 kommenttia:

  1. Mikroaaltouunissa leipominen kuulostaa mielenkiintoiselta. En ole koskaan kokeillut! Mutta tuo ruoanvalmistus voisi olla ehdottomasti kokeilemisen arvoista.

    Mukavaa lauantai-iltaa!

    VastaaPoista
  2. Meilläkin kokemukset mikrokokkauksesta on aika vähäisiä. Mies välillä tekee mikrotoffeeta lapsille ja itselleen :) myös pekonia olen kypsyttänyt talouspaperin välissä salaattia varten.
    Mukavaa viikonlopun jatkoa sinnekin!

    VastaaPoista