18 elokuuta 2011



Syksyn Marck kirjaksi valikoitui Luokan ikävin tyttö. Tätä kirjaa en ole muistaakseni lukenut. Ehkä innostun lukemaan muitakin Marckeja, tunnelman vuoksi. Huutonetin myyjä oli ihanasti laittanut kiitoksen kirjan pakkauspaperiin, piti ihan ottaa kuva!
Toisen kirjan, Marjatta Kurenniemen Kesälinnun, valitsin uteliaisuudesta, kiinnostuin lukemieni blogiarvioiden perusteella ja ylipäätään Kurenniemen kirjat ovat olleet hauskoja ja elämyksellisiä, siltä osin, kun olen niitä lukenut. Lapsuuden suosikkeihini kuului Kurenniemen kolme ensimmäistä Onneli ja Anneli kirjaa.Erityisen sävähdyttävä lukukokemus oli Onneli, Anneli ja orpolapset kuin myös ensimmäisen kirjan alku, jossa kuvataan kahden pienen tytön kotia. Tykkäsin myös Maija Karman kuvituksesta jo lapsena. Tiilistä rakennettu orpokoti rauta-aidan takana oli vaikuttavan näköinen.
Kesälintu löytyi täältä.  Kirjalla oli hintaa kaksi euroa ja postikulut sisältyivät hintaan!

***

Lähipäivinä olen ajatellut viimeinkin aloittaa nappinauhan virkkaamisen. Valitsin koruun mustat lasinapit.
Kiinnostavaan ohjeeseen löytyi linkki täältä.

Kivaa viikonloppua!

3 kommenttia:

  1. Luokan ikävin tyttö oli toinen niistä Marckin kirjoista, joita pyörittelin käsissäni lapsuudenkodissani kesällä. Otin sitten luettavakseni Toverien kesken, mutta aion lukea uudelleen tuon Luokan ikävimmän tytönkin sitten joskus. :)

    Kesälintu on mielestäni ihana kirja. Samoin Onneli ja Anneli! Luin ensimmäisen Onnelin ja Annelin sekä Onnelin, Annelin ja orpolapset tyttärelleni viime keväänä.

    VastaaPoista
  2. Ihania löytöjä! Olen lukenut Luokan ikävin tyttö joskus teininä ja ehkä aikuisiälläkin, kirja on hyvin muistissa.

    Kiva että löysit ihanan Kesälinnunkin noin edullisesti, itse ostin nettiantikvariaatista ja kaiken lisäksi ensimmäinen liike ilmoitti, ettei kirjaa olekaan.

    VastaaPoista
  3. Katja:Kesälintuun tartun kun Seljat on luettu...Minulla on kaksi viimeistä Seljaa vieläkin lukematta, saa nähdä koska raaskin. Luokan ikävin tyttö tulee luultavimmin luettua ennen näitä viimeisiä Seljoja.
    Kiva kuulla, että tykkäsit Onnelista ja Annelista. Olen ajatellut joskus hankkia äänikirjana tuon Onneli,Anneli ja orpolapset, vaikka ääneen lukemista kannatankin. Meillä esikoinen tykkäsi kovasti Onnelista ja Annelista, kuopuksen olen aikeissa tutustuttaa.
    Maria: Saa nähdä kuinka monta Marckia innostun lukemaan. Tuota Kesälintua olikin vaikea löytää, ihan sattumalta löytyi tämä kauppa. Kansipapereita ei valitettavasti ollut. Kansipapereilla kirja olisikin ollut melkoinen löytö!

    VastaaPoista