02 joulukuuta 2010

Viikonloppuna sain luetuksi kirjan tyylikkään köyhäilyn taito. Kirjan perussanoma on, että raha ei tee ketään onnelliseksi vaan sisäinen riippumattomattomuus. En kuitenkaan usko, että kirjasta on iloa ihmiselle, jolla ei ole varaa valita "köyhäileekö." Toki on totta, että onnellisuus syntyy ihan muista asioista kuin raha.
Huomaan haaveilevani yhä yksinkertaisemmasta elämästä ja simppelimmästä tyylistä. Meillä on esimerkiksi aivan liikaa joulukoristeita (muun muassa). Ei  minusta kuitenkaan askeetikoksi ole. Totean vain, että perusarjen pyörittäminen olisi helpompaa vähemmällä tavaramäärällä.




Varmasti on niin, että mitä tarkemmaksi oma tyyli hioutuu, sitä vähemmän tarvitsee vaihtoehtoja! Ja kurinalaisuutta, sitä tarvitsisin enemmän. Sen suhteen mitä syön, miten käytän aikaani ja mitä hankin, vaatteita, lehtiä, tavaraa. Kirjasta vielä sen verran, että se ei ole mikään tyyliopas, ei sinne suuntaan ollenkaan.
Olen käärinyt pikkuisia paketteja tytöille joulukalenteriksi(hiuspanta, pinnejä, lakuja, suklaata), lämmitellyt glögillä ja leiponut enkelitorttuja.
Kohtuullista joulunodotusta toivotellen ♥

2 kommenttia:

  1. Olen samaa mieltä kanssasi. Olen karsinut kodin kaikesta turhasta muutamia vuosia sitten ja täytyy todeta että arki on huomattavasti helpompaa. siivous hoituu suit sait ja tavarat löytää paikkansa helpommin. Tietysti karsimista pitää ylläpitää koko ajan, miten helposti kaikkea tavaraa alkaakaan kertyä. Joulukoristeesi on kauniita <3
    Toivotan oikein hyvää itsenäisyyspäivää sinulle!

    VastaaPoista
  2. Tuntui hyvältä lukea kommenttisi. Kun karsii tavaraa, samalla vapautuu energiaa kaikkeen muuhun. Hyvää itsenäisyyspäivää sinulle ja perheellesi!

    VastaaPoista