19 joulukuuta 2010

Maatilatorilla

Kävimme eilen Helsingissä ja poikkesin Eat * Joy maatilatorilla, lasipalatsissa. Kiinnostava kauppa, tunnelmaltaan ja tarjonnaltaan. Hankin joulupöytään juustoja, ihan kotimaisia ja viherherukkamarmeladia, jota suositeltiin juuston seuraksi. Lasten opettajille hankin muistamiset samasta kaupasta, ei mitään suurta, vaan pientä, joka toivottavasti ilahduttaa.
 Mukaan lähti myös vaaleaa glögiä, omenamehua, joka on maustettu kanelilla. Ja pieni pullo laimennettavaa ruusukvitteni mehua. Mielenkiinnosta laitoin koriin, en ole koskaan maistanutkaan.
Mieheni valinta joulupöytään on perinteiset laatikot ja kinkku. Omatekemää on ns. makea makaronilaatikko, joka kuuluu hämäläiseen joulupöytään. Lapsille ajattelin pyöräyttää pieniä lihapullia ja itse kaipaan kylmäsavulohta.
Kävimme tänään miehen kanssa hakemassa kuusen. Halusin ihan tavallisen kuusen, en kaipaa jalokuusta, enkä liioin ylenpalttista koristelua. Joitakin lasten tekemiä koristeita on kiva laittaa kuuseen. Itse muistan omasta lapsuudestani "omatekemän" omenan, jonka aikuinen on leikannut ja todennäköisesti osittain silkkipaperitkin rypistellyt, koska niin viimeistelty kolmevuotiaan tekemäksi, sellainen 1970-luvun lastentarha-askartelu.



Koristeita on yllin kyllin. Ehkä laittaisin kuuseen lasten tekemien koristeiden lisäksi vain muutamia lasikäpyjä mustassa silkkinauhassa tai juuttinyörissä, muutaman elävän kynttilän ja siron valosarjan. Ajattelin kyllä tänä vuonna ottaa lapset mukaan koristelemaan.
Jouluisin ajatuksin ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti