25 joulukuuta 2012

Joulu kotona

Lunta sataa hiljalleen. Joulupäivän aamu on rauhallisen verkkaisa. Ihanaa olla vaan kotona.
Illalla katselin miehen työhuoneessa Fannya ja Alexanderia. Tein pesän nojatuoliin ja söin konvehteja. Fanny ja Alexander on aina yhtä vaikuttava. Ekdahlien iloinen joulunvietto kaikkine yksityiskohtineen ja vastakohtana piispanpalatsin kammottavuus. Pienetkin roolit ovat tarkkaan mietittyjä. Harriet Andersson on hätkähdyttävä piispan Justina palvelijana. Viimeistelty ulkoisesti yhtä sairaan näköiseksi kuin Justina on sisältäkin. Harriet Andersson on ylipäätään kiinnostava näyttelijä.
Lapsen joululahjaksi saatu soittorasia on soittanut Joutsenlampea monta kertaa. Kuopus kulkee lahjapyjamassaan, ja suunnittelee uloslähtöä. Hyvä niin. Miettii lumilyhdyn tekoa. Sovimme, että teemme jäälyhdyn. Kun äiti saa vähän kirjoiteltua...Talossa on hiljaista. Esikoinen lähti tapaamaan ystäviään. Olin aluksi vähän vastaan, mutta luvattiin sitten kuitenkin pieni vierailu neljän tytön kesken.

Minut yllätettiin illalla kun peiton alta paljastui Pocket String hylly. Kuulun ihmisiin, joista on sääli laittaa kaappiin kauniita pakkauksia. Saatan tuoda ja tuonkin esim. Tukholmasta, kauniisti pakattuja elintarvikkeita, vähintään teetä.

Vuoteen on mahtunut paljon. Päällimmäisenä on kuitenkin kiitollisuus.



2 kommenttia:

  1. Fanny ja Alexanderin parissa täälläkin hiljennyttiin aatto iltaan, tosiaan aina yhtä hyvä.
    Illan päätti vielä Paavin puhe, oli kiva palata muistoissa kesän reissuun :)
    Täällä ollaan hiljennytty ja lepäilty. Jalkani "parannuttua" olen koko syksyn tehnyt noin 15 tuntisia työpäiviä, väsymys alkoi saavuttamaan.
    Teillä on siellä ihana tunnelma ja herkutkin niin kohdallaan, ihastuin myös tummaan vaihtoehtoon Aladinissa.
    Hyvää joulun jatkoa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla on tosiaan ollut vaiheikas syksy. Lepo on tullut tarpeeseen. Toivottavasti tulevana vuonna vähän hellittää, niin jalan kun työpäivienkin osalta. Suklaan syöminen saa osaltani jo riittää. Tänään vielä muutama... Kiitos ja hyvää joulunaikaa sinulle myös <3

      Poista