07 heinäkuuta 2012

Pyysin miestä tuomaan kaupasta jäätelön. Sellaisen, jossa on paksu lohkeileva suklaakuori. Jostain syystä tänä kesänä Classic ja Magnum ovat tänä kesänä maistuneet. Jos taaksepäin katsoo, olen ollut enemmän tötteröjäätelöihminen.
Kirjoittelen muutaman rivin jäätelönsyönnin lomassa meidän lomakuulumisia. Mieheni on ollut tosi ahkera. Rakentanut takaterassin kaiteita ja kuskannut kaatopaikalle puulavoja, joita on kertynyt. Minun osuuteni on ollut kantaa ja pinota.
Kun lautakasaa penkoo, saattaa kostean laudan alta löytää jotakin hätkähdyttävää. Minulle sellainen hätkähdyttävä näky oli ukkoetana.Tiedättekö ? Sellainen etana, joka kasvaa suureksi ja pulleaksi n. 10 -15 cm, jopa 20 cm pitkäksi. Kukaan muu ei halunnut tulla katsomaan :) Keräsin äkkiä nipun lehtiä ja sinne jäi etana piiloon katseilta.
Ulkona on alkanut sataa vettä, ripotellen toistaiseksi. Ukkosta ei ainakaan vielä ole näkyvissä. Painostavalta ilma kyllä tuntuu. Ovi on auki terassille, jonka kaiteet ovat jo puoliksi valmiit. Terassilla on myös betoniylijäämistä kuivattelemiani kippoja. Tässäkin harjoitus tekee mestarin. Muutaman sain sentään kuvaan :)
Olen iltaisin lukenut Ann Rosmanin Noitavasaraa. Kirja on likimain luettu ja tiedän jo syyllisen. Rosmania, ihan kuin Läckbergia voisin lukea enemmänkin. Molempien kirjat sijoittuvat merenrantamaisemiin. Rosman on taitava miljöökuvaaja ja yksityiskohtien kertoja. Läckbergin henkilöhahmot, se kaarti, joka on mukana kirjasta toiseen, on tutumpi. Voi olla, että Läckbergin hahmot ovat kliseisempiä ja tarkemmin ajatellen itseasiassa ovatkin.   Rosman on taitava, tarkkanäköinen henkilökuvauksissaan ja juonenrakentamisessa,silti sympatiapisteitä Läckbergille tuttuudesta ja turvallisuudesta :) Juonenrakentajana ja psygologisessa kuvauksessa myös Läckberg on taitava eikä mitenkään ennalta arvattava hänkään.Rosmanin kirjassa syyllisen arvailua saa odottaa pitkään, alussa siihin ei oikein ole tarvettakaan. Eräästä henkilöstä tosin toivoo, että ei ainakaan hän, eihän. Mutta siitä olen varma, että Rosmania luen jatkossakin. Majakanvartijan tyttären, kolmatta odotellessa.



Kokeilin blogille uutta ulkoasua. Aika pelkistetty ja kaikki jutut ovat vähän nurkissa piilossa :)



Lauantai-iltaa vietämme kotosalla perheen kesken. Huomenna juhliin Tampereelle ja maanantaina lähden parin tyttökaverin kanssa päiväksi Tallinnaan.



3 kommenttia:

  1. Tämä uusi ulkoasu vaatiikin hieman opettelemista. :)

    Kiva, että pidät Rosmanista. Minä olen lukenut vain tuon Noitavasaran, mutta uskon lukevani niin Rosmania kuin Läckbergiäkin myös jatkossa.

    Ihanaa viikonloppua ja alkuviikon Tallinnan-matkaa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Noitavasara on nyt luettu. Seuraavaksi tartun Nichollsin kirjaan ja Seuraelämän sääntöihin.

    VastaaPoista
  3. Toivottavasti ei ollut Espanjan siruetana ali ns. tappajaetana. 1-2 vielä menee, mutta ne saattavat lisääntyä aika holtittomasti, eli silmä tarkkana...

    VastaaPoista