18 heinäkuuta 2012

Lomalla









 Loma jatkuu. Mökkiviikkoon mahtui vain kaksi uimareissua. Syyn arvaattekin...sataa sataa ropisee. Ensimmäisellä uintireissulla en malttanut viipyä rannalla ollenkaan vaan keräsin juomapulloihin mustikoita, koska niitä oli uimarannan metsikössä ihan mahtavan paljon. Uimareissun päätteeksi leivoin pellillisen mustikkapiirakkaa.
Kotiin tulimme tyhjentämään mansikkamaan ja leikkaamaan nurmikon. Mansikoita oli tullut paljon, raparperit ryytyvät vieressä! Huomenna lähdemme vielä loppuviikoksi mökkimaisemiin. Esikoinen ottaa kaverin naapurista mukaan.
Tallinnan tuliaisina toin hauskoja puuhelmiä ja nappeja: Pihlajaa, katajaa,tammea ja omenapuuta. Pujottelin ihanuuksia pellavanaruun. Alimmaisen kuvan katajasta valmistetut helmet ostin valmiina. Niissä on ihana tuoksu ja tuntuvat mukavalta ihoa vasten. Niitä on myös kiva pyöritellä muuten vaan.




Essun löysin raatihuoneen torin lähellä olevasta putiikista. Se on tehty vanhasta pöytäliinasta ja tasku on leikattu, olettaisin, vanhasta käsipaikasta. Liikkeessä olleet käsityöt olivat kaikki myyjän omaa käsialaa.

Ilta hämärtää jo. Muutamia puuhia vielä. Nukkumaan ei ole kiirettä lomalla...


2 kommenttia:

  1. Vaikka sadetta on piisannut, on lomasi tainnut sujua ihanasti. Ihastuin ajatukseen omenapuisista helmistä, oi että! Tallinna on minulle melko vieras kaupunki, nytkin olemme ensi viikolla menossa hotellilomalle Tukholmaan.

    Uimassa olemme mekin käyneet vain - niin - kerran. Eilen poimin koulutulokkaani kanssa mustikoita. Pitäisiköhän leipoa vaikka piirakkaa täällä mummolassa...

    Hyvää loman jatkoa, Johanna!

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Mustikkapiirakka on ihanaa ja ehkä vähän luksustakin, kun ekan kerran kesällä tekee. Yllättävän nopsasti poimii piirakkamarjat, suosittelen!
    Tallinnassa oli ihana käydä, mutta perhekohteeksi valitsisin mielummin Tukholman.
    Kivaa reissua teille!
    Omenapuuhelmet kuullostaisi kieltämättä kivalta :) Minulla on Suomenlinnan kaadetusta omenapuusta tehty kaulakoru, ostettukin sieltä, kesäretkellä joskus 10 vuotta sitten. Pidän siitä kovasti. Sellainen puinen laatta pellavanarussa.

    VastaaPoista