27 heinäkuuta 2011

Mökillä

Maailmalta kantautui järkyttäviä uutisia, me olimme lähdössä mökkilomalle. Kun päiviä on kulunut, on hienoa huomata miten norjalaiset pitävät huolta toisistaan, he selviävät, kaikesta huolimatta ♥


Omenat kypsyvät ja marjasato alkaa olla valmis. Pensaat odottelevat poimijoita. Keräsin vähän kuppiin ja lähtiessä matkaevääksi. Huomenna lähdemme luultavasti takaisin mökkimaisemiin. Minua kutkuttaisi kokeilla jotain karviaisista, niitä on paljon. Kotiliedessä näkyy olevan karviais-limoncello marmeladin ohje ja limoncelloa on kaapissa, vasiten en viitsisi ostaa. Lehdestä löytyy myös curd-reseptejä. Ihastuin kauankauan sitten Britanniassa lemoncurdiin ja toin matkalaukussa monta purkkia Suomeen. Ohje löytyy sekä vadelma että karviaiscurdiin. Eivät säily pitkään, pitäisi olla ahkera.
Lomakirjaksi valikoitui Seljan tytöt. Viimeinkin, sillä edellisellä lukukerralla olin jotakuinkin 12-vuotias. Blogatessa olen löytänyt ihania, inspiroivia kirjablogeja. Jatkossa aion tutustua kirjablogihin enemmänkin, joitakin olen käynyt vain vilkaisemassa.
Käväisimme päiväseltään Salossa. Miehellä oli Suomalaiseen lahjakortti, joka käytettiin lastenkirjoihin (hänestä se oli järkevää ). Esikoinen sai suuren velhouskirjan, joka sinällään olisi ollut järkevää hankkia Lontoosta alkuperäiskielellä. Kuopuksemme valinta oli Ella ja Sampan urotyöt. Lisäksi päädyimme hankkimaan uuden Risto Räppääjän, Risto Räppääjä saa isän. Hauska, muttei mitenkään erityinen, totesi mieheni, luettuaan kirjan. Täytyy tunnustaa, että minulla on aina hauskaa Nopoloiden lastenkirjojen kanssa, pidän heidän huumoristaan.  Hurahdin Nopoloiden toiseen uutuuskirjaan Gekko, Puupponen ja suloinen Rose.Gekko ja Puupponen matkustavat keväällä Pariisiin. Linda Bondestamin kuvitus on hyväntuulinen, valloittava ja kirjaa oli ihana lukea. Luin kirjan hankintapäivän iltasaduksi tytöillemme ja naapurin tytölle, joka oli reissussa esikoisen seurana.
Mökkireisuun mahtui myös retki Raaseporin linnanraunioille ja pikaisia pyrähdyksiä kirpputorilla Salossa ja Karjaalla. Palailen illalla tai huomenissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti